EasyCFM.COM ColdFusion Forums / ColdFusion Server / XP Coldfusion IIS

   Reply to Discussion | New Discussion << previous || next >> 
Posted By Discussion Topic: XP Coldfusion IIS

book mark this topic Printer-friendly Version  send this discussion to a friend  new posts last

10finch46
02-04-2007 @ 1:05 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
New Member
Posts: 3
Joined: Feb 2007

We have been teaching ColdFusion programming on Windows 2000 workstations and servers without any installation problems in the past.

The new computers we have purchased have been delivered with the XP operating system and we CANNOT get the ColdFusion administrator to open when using IIS (page not found).

The Firewall and Virus checker has been turned off before each of software’s is installed;
A - the IIS system is installed and working and the computer is rebooted
B ­ the ColdFusion software is installed without any errors and the computer is rebooted

After doing the above on different machines and not being able to open the ColdFusion administrator (page not found). I presume that there is a problem with IIS.

One suggestion received is that we have an ODBC connection problem, which we compare with Windows 2000 and the XP O/S, this Monday.

Can we please receive suggestions on how to fix this difficulty?


Stockholm

mquack
02-04-2007 @ 5:20 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
Moderator
Posts: 1544
Joined: Jan 2005

I've installed CF on XP with IIS countless times, and never had an issue of any sort.  During the CF install, did you select the option to use IIS, or did you select the option to install the "stand-alone" version?  A quick way to check:

http://localhost:8500/CFIDE/administrator/

See if that allows you to get to it.


http://www.rachelqueensg.com

10finch46
02-09-2007 @ 10:52 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
New Member
Posts: 3
Joined: Feb 2007

Hello,

I think the reason we are having a problem is that these modules are not being installed
ColdFusion MX ODBC Agent
ColdFusion MX ODBC Server

How do I get the these modules to install

At services the following is on the screen
ColdFusion MX 7 Application Service
ColdFusion MX 7 Search Server
=
The computer(s) have the Virus checker and Firewall turned off
The previous software has been removed / rebooted / reinstalled

=
We have tried use the standard start of http://127.0.0.1 and http://local host, but the error message page not found keeps occurring on ALL the XP machines.

=
I've installed CF on XP with IIS countless times, and never had an issue of any sort.  
During the CF install, did you select the option to use IIS, // > YES

Thanks

Stockholm

maquiladoras
02-12-2007 @ 12:05 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
Moderator
Posts: 2073
Joined: Dec 2002

Im not sure who is telling you that this is an ODBC issue, however 404 not found is an IIS native error, just like apache and has nothing to do with ODBC.

First thing you will want to do is go to your IIS logfiles (by default i think its C:\Windows\System32\LogFiles\W3SVC1) this way you can see exactly what Page is trying to be called.

The problem more likely than not is to do with the Virtual Directory for the CFIDE folder.

Try enabling folder browsing and see what the contents of the folder are

-
Any code printed thus far is likely to be stolen and used by Ray Horn, well done...ray
-

10finch46
02-13-2007 @ 2:50 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
New Member
Posts: 3
Joined: Feb 2007

Thank you for your note and on the XP machine we have tried to install Coldfusion to, it keeps saying "Page Not Found"

I have formatted two other spare machines and installed XP Professional and they also open with page not found.

All the machines have had the virus checker and the firewall turned off.

The IIS works.


Stockholm

maquiladoras
02-15-2007 @ 12:37 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
Moderator
Posts: 2073
Joined: Dec 2002

Yeah thats great, but what do the IIS logs say?

-
Any code printed thus far is likely to be stolen and used by Ray Horn, well done...ray
-

daddyFL
04-08-2007 @ 8:38 PM
Reply
Edit
Profile
Send P.M.
My Gravatar!
Powered by Gravatar
Senior Member
Posts: 373
Joined: Jan 2006

Do you have to run on IIS?

If not, here is the ultimate solution to setting up a perfect CF environment in my opinion anyway:

http://www.acidlabs.org/extras/acme

Read the manual and enjoy!

Thanks


Website Designed and Developed by Pablo Varando.